Kayıtlar

lor peynirli pancar ravioli

Resim
 malzemeler hamur için 200 gram un 50 gram irmik 80 gram pancar 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz içi için 1 su bardağı pancar suyu 200 gram lor peyniri 30 gram parmesan 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber sos için 30 gram tereyağı 1 avuç ceviz içi 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 2 yemek kaşığı portakal suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber yapılışı 1 önce içi için kullanacağınız pancarlarınızı bir fırça yardımıyla fırçalayarak bol su ile iyice yıkayın kabuklarını  soymadan  pancarları 180 derecelik fırında kadar yaklaşık 40-45 iyice pişirin. 2 hamuru hazırlamak için ise bir adet pancarınızın kabuğunu soyun ve rendeleyin el blenderı yardımıyla püre haline getirin ve ince bir süzgeçten pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde geçirin. 3 püreyi ve diğer hamur malzemelerini karış...

kereviz sapı salatası

Resim
 malzemeler 1 adet orta boy pancar turşusu 1 demet kereviz sapı 1 adet orta boy kurabiye turbu 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu 1 adet taze sıkılmış portakal suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/4 çay kaşığı tuz servisi için 1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre) yapılışı 1 kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun. 2 pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın. 3 salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. 4 Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın; afiyetle tüketin. afiyet olsun.

uskumru dolması

Resim
 malzemeler  uskumru  dolgusu için 1. kuş üzümü 2. kuru soğan  3. dolmalık fıstık 4. toz tarçın 5. yeni bahar  6. maydanoz kaplaması için 1. un 2. yumurta 3. mısır unu nar sosu için 1. nar ekşisi (yapılacak) 2. nar 3. maydanoz 4. nane 5. tarhun 6. kuzukulağı 7. kırmızı soğan yapılışı 1. uskumru un solugaçları ve organları bıçak kullanmadan elle temizlenir. 2. sinirleri gevşeyip yumuşayana kadar balık ovulur ve kuyruğu kıralarak yukarı aşağı döndürülür. 3. makasla baş omurgadan ayrılır ve omurgası, balık bir bezle tutularak çekilir. 4. balığın etleri kaşıkla çıkartılarak bir kaseye konulur. 5. kuş üzümleri sıcak suya konulur; tavada yağ kızdırılır ve dolmalık fıstıklar sotelenir  ardından soğanlar eklenir, balık etleri, baharatlar, tuz, maydanoz ve kuş üzümleri de eklenir sotelenir soğumaya bırakılır. 6. balığın içine  kaşıkla iç harç doldurulur ve sıkıca kapatılır. 7. kaplama narın suyu sıkılıp çektirilir ve nar ekşisi yapılır. 8. zeytinyağı, nar tanel...

yeşil zeytin ezmesi

Resim
malzemeler 250 gram yeşil zeytin 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığı kimyon yapılışı .1 yeşil zeytini doğracıya alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyin. .2 üzerine zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyin. .3 püre haline gelene kadar çekin; ezmeyi servis tabağına alın. .4 üzerine zeytinyağ gezidirin ve servis edin. afiyet olsun.  

kesme muhallebi

Resim
malzemeler 1 litre süt 9 yemek kaşığı irmik 9 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığıl imon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı kakao üzeri için 1 adet çikolata sosu yapılışı 1 süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. 2 karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın tereyağı eriyince altını kapatın. 3 baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. 4 diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. 5 kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. 6 streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin. afiyet olsun.  

ezme patates salatası

Resim
 malzemeler 4 adet patates 15 dal maydanoz 1 adet kuru soğan 3-4 yaprak marul 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı pul biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu yapılışı 1 patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve tuz eklenerek ezilir. 2 soğan minik minik doğranır, maydanoz ve marul ince kıyılır ve patatese eklenir baharatlar, zeytinyağı ve limon eklenerek patates iyice karıştırılır; servis edilecek kaplara koyulur veya kalıba bastırılarak ters çevrilir. 3 ister porsiyonluk ister kalıptan keserek servis edilir,  afiyet olsun. kesme muhallebi malzemeler 1 litre süt 9 yemek kaşığı irmik 9 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığıl imon kabuğu rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı kakao üzeri için 1 adet çikolata sosu yapılışı 1 süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. 2 karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip...

pirinç salatası

Resim
 malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz salatası için 4 adet kornişon turşu 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 kutu mısır konservesi 1 adet küçük boy garnitür 2 sap taze soğan 1/2 demet dereotu 1 adet limon 1 çay kaşığı tuz yapılışı .1 pilav için pirinçleri sıcak suda 15-20 dakika kadar bekletin. .2 tencereye yağını koyup kavrulduktan sonra iyice yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyin; pirinçler de kavrulup tane tane olduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip pişirin, suyunu çektikten sonra 15 dakika kadar demlemeye bırakın. ,3 salatası için karıştırma kabına garnitürünü, mısırını ve doğranmış turşuları ekleyin. .4 küp küp doğranmış közlenmiş kapya biberini, doğranmış taze soğanı, dereotunu ve limon suyunu da ekleyin. 5. demlenen pilavı salatanın içine dökün ve iyice karıştırın. ,7 istediğiniz kalıbın içine salatamızı döküp kaşık ile hafifçe bastırıp bir tabağa ters çevirerek servis yapın.  afiyet olsun.

3 renkli patates salatası

Resim
 malzemeler 4 adet büyük boy patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 yemek kaşığı tuz 1/2 adet limonun suyu 3 dalvtaze soğan 1/4 demet maydanoz 5-6 adet salatalık turşusu 2 adet büyük boy havuç 1/2 su bardağı ceviz 1/2 adet küçük boymor lahana 2 yemek kaşığı elma sirkesi yapılışı 1 3 renkli patates salatası için ilk önce patatesleri tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın, sonrasında kabuklarını ayırın ve hepsini genişçe bir kaseye alın. 2 patateslere zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edip iyice ezin ve 3 farklı kaseye ayırın. 3 ilk kasedeki patateslere ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış taze soğan ve küçük doğranmış turşuyu ekleyip karıştırın damak zevkinize göre bir tutam tuz ilave edebilirsiniz. 4 ikinci kase için, havuçları rendeleyip yumuşayana dek soteleyin, cevizleri de ince ince kıyın. Kasedeki patateslere havuç ve cevizi ilave edin. 5 son kase için, mor lahanayı ince ince doğrayıp sirke ve bir tutam tuz ile ovalayın rengi değişip yumuşadığında patateslerle beraber robotta ç...

kağıtta domatesli levrek

Resim
 malzemeler 2 adet levrek fileto 2 adet domates 2 dilim kaşar peyniri 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 dal taze biberiye 2 dal kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam tuz yapılışı 1 fileto levrekleri tuzlayıp biberleyip 20 dakika bekletin. 2 domatesleri küp küp doğrayın. 3 tavaya zeytinyağını aktarıp kızdırın; domatesleri, tuzu ve sarımsakları ekleyin domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. 3 fırın kağıtlarını düz zemine yayın ortalarına fileto levrekleri yerleştirin, domates karışımını levreklerin üzerine paylaştırıp kaşar peyniri dilimlerini üzerine yerleştirin. 4 biberiye, kekik ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 5 önceden ısıtılmış fırında pişirin.  afiyet olsun.

tahin soslu levrek

Resim
 malzemeler 2 adet levrek fileto 1 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay bardağı tahin 1/2 adet limon suyu 1 çay bardağı su 1 tutam tuz 1 tutam karabiber yapılışı .1 zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurun. .2 ardından tahin ve limon suyu ilave edin. .3 suyunu da ekleyin ve kısık ateşte suyunu çektirin. .4 baharatları ekleyin. .5 sosu balığın üstüne döküp fırına verin. 180 derecede 20 dakika pişirin, çıkarıp servis edin. .6 tahin soslu levrek tarifiniz hazır.  afiyet olsun.

sütte levrek

Resim
 malzemeler 4 adet levrek fileto 2 yemek kaşığı tuz 8 yemek kaşığı sıvı yağ sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 2 su bardağı balık suyu 2 su bardağı süt  1/2 çay kaşığı tuz sebzeleri için 2 adet havuç 2 adet kabak 1 adet patates 3 yemek kaşığı zeytinyağı yapılışı 1 balık filetolarını ortadan ikiye kesin, kenarlarındaki yağlı ve sert dokuları keserek alın, derili taraflarına bıçakla derin olmayan kesikler atın.  2 balıkların tüm yüzeylerine bolca tuz serpin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 3 buzdolabından çıkan balıkları buzlu suda tuzundan arındırın ve havlu peçete üzerinde kurumaya bırakın. 4 farnitür için gerekli sebzelerden geniş bir parizyen kaşıkla yuvarlak parçalar çıkartın ve tuzlu kaynar suda pişirin; pişen sebzeleri süzüp zeytinyağı ile harmanlayın. 5 sos için geniş bir sos tavasında un ve tereyağı yumuşayıp kokusu çıkana kadar kavurun. 6 kavrulan karışıma ilk olarak azar azar ve sürekli karıştırarak balık suyunu yedirin ; son olara sütü de ...

kat kat kare poğaça

Resim
 malzemeler 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı sirke 1 tutam tuz 3 su bardağı un 60 gramvtereyağı ara katları için 60 gram tereyağı İç harcı için 1/2 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış) 1 tutamvdoğranmış maydanoz üzeri için 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı susam 1 yemek kaşığı çörek otu yapılışı 1 sütü ılıklaştırın ve derince bir kaba aldıktan sonra içine maya ile toz şekeri ekleyip, maya eriyene dek parmağınızla karıştırın. 2 ardından, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin ve unu azar azar ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. 3 hazırladığınız hamurun üstünü örtüp, ılık bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin; hamur mayalandıktan sonra, bir tavada tereyağını eritin. 4 hamuru iki eşit bezeye bölün ve her bir bezeyi açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın. 5 üstüne erittiğiniz tereyağının yarısını sürün ve kenarlarından katlayarak kare şekline getirin. 6 kare şekline getir...

cevizli glutensiz brownie

Resim
 malzemeler 5 adetbyumurta 1/2 su bardağı toz şeker 300 gram beyaz çikolata 60 gram tereyağı 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi yapılışı 1 20x30 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp un serpin. 2 yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. 3 tereyağını eritip ocağı kapatın; erimiş tereyağının içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek eritin ve homojen bir karışım elde edin. 4 tereyağı ve çikolata karışımını ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin. 5 blenderda toz haline getirdiğinizi cevizi de karışıma ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın. 6 karışımı cam kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin; soğuduktan sonra afiyetle tüketin. afiyet olsun.

mandalinalı kek

Resim
 malzemeler 3 adet yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı badem unu 1 paket kabartma tozu üzeri için 3 adet orta boy mandalina fırın tepsisini yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağı servisi için 2 yemek kaşığı pudra şekeri yapılışı 1 kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın. 2 yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin. 3 sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın. 4 kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. 5 kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beya...

bal kabaklı pirinç pilavı

Resim
 malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 dilim bal kabağı (ince) 1 çay kaşığı tuz yapılışı .1 pirinçleri sıcak suda yarım saat kadar bekletin suyunu süzüp bol suda nişastası gidene kadar yıkayın; tencereye yağı ekleyip küçük küçük doğradığınız bal kabaklarını ekleyip kavurun. .2  pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin tuzunu ve 1,5 su bardağı suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. .3 suyunu çekince altını kapatıp demlenmesi için bekletin. .4 bal kabaklı pirinç pilavı tarifiniz hazır.  afiyet olsun.