uskumru dolması


 malzemeler 

uskumru 

dolgusu için

1. kuş üzümü

2. kuru soğan 

3. dolmalık fıstık

4. toz tarçın

5. yeni bahar 

6. maydanoz


kaplaması için

1. un

2. yumurta

3. mısır unu


nar sosu için

1. nar ekşisi (yapılacak)

2. nar

3. maydanoz

4. nane

5. tarhun

6. kuzukulağı

7. kırmızı soğan


yapılışı

1. uskumru un solugaçları ve organları bıçak kullanmadan elle temizlenir.

2. sinirleri gevşeyip yumuşayana kadar balık ovulur ve kuyruğu kıralarak yukarı aşağı döndürülür.

3. makasla baş omurgadan ayrılır ve omurgası, balık bir bezle tutularak çekilir.

4. balığın etleri kaşıkla çıkartılarak bir kaseye konulur.

5. kuş üzümleri sıcak suya konulur; tavada yağ kızdırılır ve dolmalık fıstıklar sotelenir  ardından soğanlar eklenir, balık etleri, baharatlar, tuz, maydanoz ve kuş üzümleri de eklenir sotelenir soğumaya bırakılır.

6. balığın içine  kaşıkla iç harç doldurulur ve sıkıca kapatılır.

7. kaplama narın suyu sıkılıp çektirilir ve nar ekşisi yapılır.

8. zeytinyağı, nar taneleri, nar ekşisi, fine bruniose kesilen kırmızı soğan ve yeşillikler karıştırılıp sos hazırlanır; servis hazır.

afiyet olsun.