uskumru dolması
malzemeler
uskumru
dolgusu için
1. kuş üzümü
2. kuru soğan
3. dolmalık fıstık
4. toz tarçın
5. yeni bahar
6. maydanoz
kaplaması için
1. un
2. yumurta
3. mısır unu
nar sosu için
1. nar ekşisi (yapılacak)
2. nar
3. maydanoz
4. nane
5. tarhun
6. kuzukulağı
7. kırmızı soğan
yapılışı
1. uskumru un solugaçları ve organları bıçak kullanmadan elle temizlenir.
2. sinirleri gevşeyip yumuşayana kadar balık ovulur ve kuyruğu kıralarak yukarı aşağı döndürülür.
3. makasla baş omurgadan ayrılır ve omurgası, balık bir bezle tutularak çekilir.
4. balığın etleri kaşıkla çıkartılarak bir kaseye konulur.
5. kuş üzümleri sıcak suya konulur; tavada yağ kızdırılır ve dolmalık fıstıklar sotelenir ardından soğanlar eklenir, balık etleri, baharatlar, tuz, maydanoz ve kuş üzümleri de eklenir sotelenir soğumaya bırakılır.
6. balığın içine kaşıkla iç harç doldurulur ve sıkıca kapatılır.
7. kaplama narın suyu sıkılıp çektirilir ve nar ekşisi yapılır.
8. zeytinyağı, nar taneleri, nar ekşisi, fine bruniose kesilen kırmızı soğan ve yeşillikler karıştırılıp sos hazırlanır; servis hazır.
afiyet olsun.