kereviz sapı salatası


 malzemeler

1 adet orta boy pancar turşusu

1 demet kereviz sapı

1 adet orta boy kurabiye turbu

1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

1 adet taze sıkılmış portakal suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 çay kaşığı tuz

servisi için

1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)

yapılışı

1 kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun.


2 pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın.


3 salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.


4 Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın; afiyetle tüketin.

afiyet olsun.