kereviz sapı salatası
malzemeler
1 adet orta boy pancar turşusu
1 demet kereviz sapı
1 adet orta boy kurabiye turbu
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı tuz
servisi için
1 tatlı kaşığı sumak (arzuya göre)
yapılışı
1 kereviz saplarını yapraklarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra kurulayın kurabiye turbu kabuğunu ince bir şekilde soyun.
2 pancar turşusu, turp ve yapraklarıyla birlikte kereviz saplarını, birbirleriyle uyumlu olacak boyutlarda kesip salata kasesine alın.
3 salatanın sosunu hazırlamak için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.
4 Hazırladığınız sosu, salatanın üzerine gezdirdikten sonra karıştırın; afiyetle tüketin.
afiyet olsun.