sütte levrek


 malzemeler

4 adet levrek fileto


2 yemek kaşığı tuz


8 yemek kaşığı sıvı yağ


sosu için


3 yemek kaşığı tereyağı


3 yemek kaşığı un


2 su bardağı balık suyu


2 su bardağı süt 


1/2 çay kaşığı tuz


sebzeleri için


2 adet havuç


2 adet kabak


1 adet patates


3 yemek kaşığı zeytinyağı


yapılışı


1 balık filetolarını ortadan ikiye kesin, kenarlarındaki yağlı ve sert dokuları keserek alın, derili

taraflarına bıçakla derin olmayan kesikler atın. 


2 balıkların tüm yüzeylerine bolca tuz serpin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.


3 buzdolabından çıkan balıkları buzlu suda tuzundan arındırın ve havlu peçete üzerinde kurumaya

bırakın.


4 farnitür için gerekli sebzelerden geniş bir parizyen kaşıkla yuvarlak parçalar çıkartın ve tuzlu kaynar suda pişirin; pişen sebzeleri süzüp zeytinyağı ile harmanlayın.


5 sos için geniş bir sos tavasında un ve tereyağı yumuşayıp kokusu çıkana kadar kavurun.


6 kavrulan karışıma ilk olarak azar azar ve sürekli karıştırarak balık suyunu yedirin ; son olara sütü de aynı şekilde ekleyip koyu boza kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.


7 tuzu da ekleyip ocaktan alın;

balıkları önceden orta ateşte ısıttığınız geniş bir tavaya az miktarda yağ ekleyerek ilk olarak derili tarafı altta kalacak şekilde pişirmeye başlayın.


8 balıkların derisi renk alana kadar üstten nazikçe bastırabilirisiniz, balılkarın derileri sertleşip renk aldıktan sonra ters çevirin ve yaklaşık 1-2 dakika pişirip tavadan alın, serviste kullanmak için dereotlarını sıcak yağda 30 saniye kadar kızartıp çıtır hale getirin.


9 servis ederken tabağın tabanını ince bir katman halinde sosla kaplayın, balıkları aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirip, aralarına sebzeleri sıralı şekilde yerleştirip son dokunuşu da kızarmış dereotuyla yaparak tamamlayın. 

afiyet olsun.