pirinç salatası
malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
salatası için
4 adet kornişon turşu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kutu mısır konservesi
1 adet küçük boy garnitür
2 sap taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet limon
1 çay kaşığı tuz
yapılışı
.1 pilav için pirinçleri sıcak suda 15-20 dakika kadar bekletin.
.2 tencereye yağını koyup kavrulduktan sonra iyice yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri ekleyin; pirinçler de kavrulup tane tane olduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip pişirin, suyunu çektikten sonra 15 dakika kadar demlemeye bırakın.
,3 salatası için karıştırma kabına garnitürünü, mısırını ve doğranmış turşuları ekleyin.
.4 küp küp doğranmış közlenmiş kapya biberini, doğranmış taze soğanı, dereotunu ve limon suyunu da ekleyin.
5. demlenen pilavı salatanın içine dökün ve iyice karıştırın.
,7 istediğiniz kalıbın içine salatamızı döküp kaşık ile hafifçe bastırıp bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
afiyet olsun.