mandalinalı kek


 malzemeler

3 adet yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı zeytinyağı

1/2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu

2 yemek kaşığı yoğurt

1,5 su bardağı un

1/2 su bardağı badem unu

1 paket kabartma tozu

üzeri için

3 adet orta boy mandalina

fırın tepsisini yağlamak için

1 tatlı kaşığı tereyağı

servisi için

2 yemek kaşığı pudra şekeri


yapılışı

1 kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.


2 yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin.


3 sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın.


4 kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.


5 kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beyaz kısımlarını temizleyin.


6 tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine kek harcını dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.


7 fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayırın ve pudra şekeri ilavesiyle servis edin; sevdiklerinizle paylaşın.

afiyet olsun.