mandalinalı kek
malzemeler
3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı badem unu
1 paket kabartma tozu
üzeri için
3 adet orta boy mandalina
fırın tepsisini yağlamak için
1 tatlı kaşığı tereyağı
servisi için
2 yemek kaşığı pudra şekeri
yapılışı
1 kek harcını hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
2 yoğurt, zeytinyağı ve beyaz kısımlarını da ayıkladıktan sonra taze taze sıktığınız mandalina suyunu kek harcına ekleyin.
3 sıvı malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırdığınız kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu katın.
4 kekin tat ve kokusunu yüzde yüz olumlu yönde etkileyecek badem ununu da ekledikten sonra kek harcını tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
5 kekin üzerine yerleştireceğiniz mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırın ve üzerindeki beyaz kısımlarını temizleyin.
6 tereyağıyla yağladığınız fırın tepsisine kek harcını dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzelttiğiniz keki, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
7 fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra dilimlere ayırın ve pudra şekeri ilavesiyle servis edin; sevdiklerinizle paylaşın.
afiyet olsun.