cevizli glutensiz brownie


 malzemeler

5 adetbyumurta

1/2 su bardağı toz şeker

300 gram beyaz çikolata

60 gram tereyağı

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi


yapılışı

1 20x30 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp un serpin.


2 yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.


3 tereyağını eritip ocağı kapatın; erimiş tereyağının içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek eritin ve homojen bir karışım elde edin.


4 tereyağı ve çikolata karışımını ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin.


5 blenderda toz haline getirdiğinizi cevizi de karışıma ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın.


6 karışımı cam kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin; soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

afiyet olsun.