cevizli glutensiz brownie
malzemeler
5 adetbyumurta
1/2 su bardağı toz şeker
300 gram beyaz çikolata
60 gram tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
yapılışı
1 20x30 cm boyutlarında kare bir fırın kabını yağlayıp un serpin.
2 yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın.
3 tereyağını eritip ocağı kapatın; erimiş tereyağının içerisine parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyerek eritin ve homojen bir karışım elde edin.
4 tereyağı ve çikolata karışımını ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyin.
5 blenderda toz haline getirdiğinizi cevizi de karışıma ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırın.
6 karışımı cam kalıba dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin; soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
afiyet olsun.