lor peynirli pancar ravioli
malzemeler
hamur için
200 gram un
50 gram irmik
80 gram pancar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
içi için
1 su bardağı pancar suyu
200 gram lor peyniri
30 gram parmesan
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
sos için
30 gram tereyağı
1 avuç ceviz içi
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yapılışı
1 önce içi için kullanacağınız pancarlarınızı bir fırça yardımıyla fırçalayarak bol su ile iyice yıkayın kabuklarını soymadan pancarları 180 derecelik fırında kadar yaklaşık 40-45 iyice pişirin.
2 hamuru hazırlamak için ise bir adet pancarınızın kabuğunu soyun ve rendeleyin el blenderı yardımıyla püre haline getirin ve ince bir süzgeçten pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde geçirin.
3 püreyi ve diğer hamur malzemelerini karıştırın, hamur yoğun ise su ekleyin, sulu ise biraz un yoğurduğunuz hamuru bir streç filme sarıp, buzdolabında 30-45 dk dinlendirin.
4 pişen pancarınız soğuduktan sonra kabuğunu ayıklayın ve rendeleyip lor peyniri ve bal ile karıştırın.l içine galete unu, muskat ve limon rendesi, limon suyu tuz ve karabiberi ve parmesan peynirini ekleyin.
5 hamuru açmak için bir makarna aletine ihtiyacınız olacak. İnce ravioli şeritleri elde ettikten sonra eşit boyda kare parçalara gelecek şekilde harcınızı doldurun; üzerine ikinci kat hamuru koymadan kenarlarını bir fırça yardımıyla ıslatın.
6 gelen katı üzerine yerteştirin. Katları birbirine yapıştırın havasını alıp kareler şeklinde kesin.l, arada hava kalmaması suda pişerken raviolilerin patlamaması için önemli.
7 raviolileri kaynayan suda kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirmeniz yeterlidir. Sos için cevizlerinizi öğütün ve diğer malzemelerle tereyağında 2-3 dakika çevirin, raviolinin üzerine dökerek taze kişniş ile servis edin.
afiyet olsun.