lor peynirli pancar ravioli


 malzemeler

hamur için

200 gram un

50 gram irmik

80 gram pancar

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

içi için

1 su bardağı pancar suyu

200 gram lor peyniri

30 gram parmesan

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

sos için

30 gram tereyağı

1 avuç ceviz içi

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

2 yemek kaşığı portakal suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

yapılışı

1 önce içi için kullanacağınız pancarlarınızı bir fırça yardımıyla fırçalayarak bol su ile iyice yıkayın kabuklarını  soymadan  pancarları 180 derecelik fırında kadar yaklaşık 40-45 iyice pişirin.

2 hamuru hazırlamak için ise bir adet pancarınızın kabuğunu soyun ve rendeleyin el blenderı yardımıyla püre haline getirin ve ince bir süzgeçten pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde geçirin.

3 püreyi ve diğer hamur malzemelerini karıştırın, hamur yoğun ise su ekleyin, sulu ise biraz un yoğurduğunuz hamuru bir streç filme sarıp, buzdolabında 30-45 dk dinlendirin.

4 pişen pancarınız soğuduktan sonra  kabuğunu ayıklayın ve rendeleyip lor peyniri ve bal ile karıştırın.l içine galete unu, muskat ve limon rendesi, limon suyu tuz ve karabiberi ve parmesan peynirini ekleyin.

5 hamuru açmak için bir makarna aletine ihtiyacınız olacak. İnce ravioli şeritleri elde ettikten sonra eşit boyda kare parçalara gelecek şekilde  harcınızı doldurun; üzerine ikinci kat hamuru koymadan kenarlarını bir fırça yardımıyla ıslatın.

6 gelen katı üzerine yerteştirin. Katları birbirine yapıştırın havasını alıp kareler şeklinde kesin.l, arada hava kalmaması suda pişerken raviolilerin patlamaması için önemli.

7 raviolileri kaynayan suda kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirmeniz yeterlidir. Sos için cevizlerinizi öğütün ve diğer malzemelerle tereyağında 2-3 dakika çevirin, raviolinin üzerine dökerek  taze kişniş ile servis edin.

afiyet olsun.