kesme muhallebi
malzemeler
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığıl imon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
üzeri için
1 adet çikolata sosu
yapılışı
1 süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
2 karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın tereyağı eriyince altını kapatın.
3 baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.
4 diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.
5 kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.
6 streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.
afiyet olsun.