kesme muhallebi

malzemeler

1 litre süt


9 yemek kaşığı irmik


9 yemek kaşığı toz şeker


1 yemek kaşığıl imon kabuğu rendesi


1 yemek kaşığı tereyağı


2 yemek kaşığı kakao


üzeri için


1 adet çikolata sosu


yapılışı

1 süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.


2 karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın tereyağı eriyince altını kapatın.


3 baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.


4 diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.


5 kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.


6 streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.

afiyet olsun.