semirsek


 malzemeler

hamuru için:

3su bardağı un

1su bardağıılık su

1/2 tatlı kaşığı instant maya

1/2 tatlı kaşığı tuz

iç harcı için:

8 dal taze soğan(ince doğranmış)

250 gram hatay köy çökelek peyniri

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı teofarm pul biber

1 çay kaşığı teofarm karabiber

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı sıvı yağ

hamuru açmak için:

1/2 çay bardağı un

üzeri için:

1yemek kaşığı hatay köy tereyahğı

yapılışı:

derin bir kaseye mayayı ve tuzu ekleyin.

unu da ekleyin ve güzelce karıştırın.

suyu da ekleyin ve güzelce yoğurun, üzerini kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakın.

soğanları doğrayın ve acı tadının gitmesi için yıkayın ardından kurulayın; tavaya sıvı yağ ekleyin ve üzerine soğanları alın.

1-2 dakika soğanları kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ve pul biber ekleyin, çökeleği ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyin.

güzelce karıştırın ve soğutun.

mayalanan hamuru bezelere ayırın tezgahı unlayın.

bezelerden birini açın ve peynirli içi ekleyin.

hamuru yarım ay şeklinde kapatın.

yağsız tavada çevirerek pişirin tavadan aldıktan sonra tereyağı sürün.

taze soğan, domates ve salatalıkla servis edin. 

afiyet olsun.