rus salatası
malzemeler
rus salatası için:
3 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye (ayıklanmış)
6 adet kornişon turşu
sosu için:
5 yemek kaşığı mayonez
5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
yapılışı:
küp küp doğranmış patates, havuç ve ayıklanmış bezelyeleri sıcak suda haşlamaya bırakın sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edin; haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su dolu bir kaseye aktarın bu işlem, sebzelerin hemen pişmeyi durdurarak ve soğuyarak salatanın tazeliğini korumasına yardımcı olacaktır.
sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edin.
mayonezi bir kaseye koyun bu sos, salatanıza kremamsı bir dokunuş katacaktır.
soğuyan ve süzülen sebzeleri hazırladığınız sostan kaseye ekleyin kornişon turşularını da ufak ufak doğrayın bu aşamada malzemeleri karıştırmadan önce, her bir malzemenin sos ile güzelce kaplanmasına dikkat edin.
tüm malzemeleri karıştırarak sosu sebzelerle homojen bir şekilde buluşmasını sağlayın; bu adımda büyük bir kaşık kullanarak nazikçe karıştırın.
rus salatası hazır!, üzerini isteğe bağlı olarak maydanoz veya yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
afiyet olsun.