piyaz ezmesi


 malzemeler

2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

1/2 çay bardağı tahin

1 tutam tuz

3 yemek kaşığı yoğurt

1 tutam karabiber

1 tutam kimyon

1 avuç ceviz

4 adet taze soğan

1 diş sarımsak

servis için:

1 avuç maydanoz

1 adet domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı:

mezeyi hazırlamaya başlamadan önce sarımsağı ezin cevizi, maydanozu kıyın ve kabuğu soyulmuş domatesin çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın.

geniş bir kasede haşlanmış fasulyeleri çatalla ezin ezme işlemi devam ederken kaseye tahin, yoğurt, tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyin.

fasulye ezmeniz kıvam alınca ceviz ve taze soğanı ekleyip karıştırın.

piyaz ezmesini servis tabağına alın; üstüne ince kıyılmış maydanoz, domates ve zeytinyağı ekleyip soğuk olarak servis edin. 

afiyet olsun.