yoğurtlu irmik köftesi


 malzemeler

köftesi için

1/' su bardağı irmik

2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

yoğurt sos için

1 kase yoğurt

1/2 demet dere otu (arzuya göre maydanoz)

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

üzeri İçin

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber (arzuya göre)

1 tatlı kaşığı nane

yapılışı.

. 1 ısıya dayanıklı bir kabın içerisine irmik ve bulguru aktarın; üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek karıştırın.

. 2 üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 10 dakika şişmeye bırakın.

. 3 suyunu çekip sıcağını attıktan sonra yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun.

. 4 elde ettiğiniz harçtan iri fındık büyüklüğünde toplar elde edin ve elinizde yuvarlayın şekil verirken kolaylık olması için ara ara elinizi ıslatın; yuvarladığınız irmik köftelerini un serptiğiniz kaseye alın.

. 5 yoğurt, tuz, kıyılmış dereotu ve rendelenmiş sarımsakla birlikte yoğurt sosunu güzelce çırpın.

. 6  kaynayan su dolu bir tencerenin içerisine köfteleri aktarın. 10 dakika kadar haşlayın.

. 7 ardından süzdürerek tencerenin içerisinden alın.

. 8 köftelerin ilk sıcağı geçtikten ve hafif ılıktan sonra yoğurt sosu üzerine ilave edin, güzelce harmanlayın.

. 9 yoğurt sosa bulanan irmik köftelerini bir sunum tabağına alın.

. 10 tereyağı, sıvı yağ ve baharatları bir tavanın içerisine kızdırın.

. 11 köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin. 

afiyet olsun.