pazılı börek

 


malzemeler

6 adet milföy hamuru

5-6 adet pazı yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

1 milföy hamurlarının buzlarının çözülmesi için kullanmadan yarım saat önce dolaptan çıkartın.

2 ayıklanmış, temizlenmiş pazı yapraklarını ısınmış zeytinyağı ve tavada kavurun.

3 pul biber, tuz ve karabiberle lezzelendirin.

4 fırını 180 dereceye ayarlayın.

5 milföyleri hafif unlayarak düzgünce oklava yardımıyla inceltin, milföy hamurlarını çapraz olarak ortalayarak kesin.

6 hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.

7 yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta sarılarını çırpın ve böreklerin üzerine sürün.

8 10 dakika börekler iyice kızarana kadar pişirin.

 afiyet olsun.