pazılı börek
malzemeler
6 adet milföy hamuru
5-6 adet pazı yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
1 milföy hamurlarının buzlarının çözülmesi için kullanmadan yarım saat önce dolaptan çıkartın.
2 ayıklanmış, temizlenmiş pazı yapraklarını ısınmış zeytinyağı ve tavada kavurun.
3 pul biber, tuz ve karabiberle lezzelendirin.
4 fırını 180 dereceye ayarlayın.
5 milföyleri hafif unlayarak düzgünce oklava yardımıyla inceltin, milföy hamurlarını çapraz olarak ortalayarak kesin.
6 hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın.
7 yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta sarılarını çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
8 10 dakika börekler iyice kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun.